Het maakt niet uit hoe goed een 3D-printer krijgt, u krijgt altijd zichtbare printlagen. Zelfs met zeer hoogwaardige prints met sub-0,1 mm laaghoogte, is het verkrijgen van een glanzend en gladde afwerking van spuitgegoten plastic bijna onmogelijk. Dat is natuurlijk totdat je wat post-print-afwerking doet. [Neil Underwood] en [Austin Wilson] bedacht een heel gemakkelijke manier om zelfs de jankiest prints uit te lijken met behulp van onderdelen die je waarschijnlijk al rondliggen.

De techniek hangt af van het feit dat ABS-plastic en aceton niet heel goed samenkomen. We hebben aceton gezien die wordt gebruikt om 3D-afgedrukte objecten eerder uit te strekken – door de onderdelen in een acetonbad te dunkeren of het oplosmiddel op te poetsen – maar deze processen hadden gemengde resultaten. [Neil] en [Austin] hadden het idee om aceton damp te gebruiken, gemaakt in een glazen pot geplaatst bovenop een verwarmde buildplaat,

Het proces is vrij eenvoudig. Krijg een grote glazen pot, leg het op een verwarmde buildplaat, voeg een eetlepel aceton toe en kruk op de warmte tot 110C. Acetone Damp zal zich in de pot vormen en reageren met elk gedrukt onderdeel dat die lagen aflietig. De afbeelding hierboven toont van het beste om een ​​3D-afgedrukte eekhoorn achter te laten bij 0,35 mm layerhoogte, 0,1 mm laaghoogte – de gouden standaard van hoogwaardige berispling – en een andere afdruk met 0,35 laaghoogte die een paar minuten door een dampbad loopt . Geweldige kwaliteit daar en goedkoop en gemakkelijk genoeg voor een 3D-printerinstelling.

Je kunt de tutorial-video bekijken na de pauze samen met een video die precies laat zien hoe schadelijk dit is (het is niet, tenzij je iets heel, heel dom doet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *